Публиката в залата на Драматичния театър във Варна остана крайно изненадана тази вечер от появата на сцената на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя дойде специално във Варна за да поздрави местната организация на социалистите за продължаващата трета година инициатива „Талантливите деца и младежи на Варна“, пише Petel.bg.

Тази вечер се състоя шестия концерт в подкрепа на младите варненски таланти, организиран от БСП - Варна и Сдружение „За младите с любов“. По традиция на сцената освен даровити деца и младежи излизат и обичани български звезди, като този път специалният гост беше народната певица Славка Калчева.

Нинова благодари на варненските социалисти за прекрасната инициатива. Пред журналисти тя призна, че нарочно е пазила в тайна пристигането си във Варна. „Това е една прекрасна инициатива“, заяви Корнелия Нинова по повод подпомагането на даровитите деца. Благодарение на кампанията до момента изявени млади таланти в различни области на науката и изкуството са подпомогнати за пътуване в чужбина или с необходими пособия за дейността им.

В отговор на журналистически въпрос лидерът на БСП коментира промяната в мнението на премиера Борисов за относно бюджета на здравната каса и отхвърленото вчера вето. „Как пък не успя вчера да си озапти депутатите, които отправиха толкова обиди към токова много болни хора?! Политиката му винаги е била „проба-грешка“, но проба с онкоболни хора не могат да се правят. Аз мисля, че българският парламент не е виждал такъв античовешки дебат. И сега се сети, 24 часа по-късно, защото видя, че това е голям гаф и това може да го срине“, заяви Корнелия Нинова.