Препоръчвам на политиците да отидат на Шипка и да изкачат 1000 стълби с хората около себе си и да ги слушат какво говорят и как се чувстват. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На въпрос защо не е била на приема на президента по случай 3 март в столицата, Нинова отговори: „Не бях на парада и приема на 3 март, защото предпочетох да бъда на Шипка, препоръчвам на всички политици да го правят, ако не са през живота си“, каза Нинова, цитирана от Фокус

Изненада! Проучване на "Афис" обърна наопаки растящата разлика между БСП и ГЕРБ (ГРАФИКИ) 

Тя подчерта, че е имала избор да бъде на парада на жълтите павета или да бъде на Шипка с хората. „Предпочетох второто“, допълни Нинова.

Попитана за декларацията от форума в Кошице, осъждаща Русия, и дали има информация кои две точки от нея е извадил президентът Румен Радев, лидерът на БСП отговори: „Не определяме позицията на президентството и на президента на държавата, който и да е той. Отношението на БСП към Русия е ясно и него мога да изразявам и за защитавам. В интерес на България е да имаме двустранен диалог, да имаме добри отношения, да възстановим икономическите си отношения. Какви позиции заема президентството не е работа, на която и да е партия да се меси, да търси текстове в декларации или да ги коментира“.

Попитана дали се приближава към поста министър-председател, Нинова призова да спрат да ѝ задават този въпрос, тъй като не е актуален към момента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!