Човекът, който заплашваше мен и президента Радев с sms-и опита да влезе в централата на партията, но отказвам охрана от НСО. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с инцидент в Централата на БСП на „Позитано“ № 20, в резултат на което Кемил Рамадан е викан на разпит в ДАНС.
Припомняме, че новината съобщи ексклузивно Агенция БЛИЦ!

Тя поясни, че на 27 ноември този човек се е опитал да влезе в централата на партията. „Охраната го е отстранила. Подадохме сигнал в МВР, тъй като и преди той беше отправял заплахи към президента Радев и към мен. Оттам нататък МВР пое случая“, заяви Нинова.

Тя поясни, че човекът е имал разправия с охраната на „Позитано“, но не е успял да влезе при нея. Нинова обясни, че служители от отдел „Убийства“ са ходили на „Позитано“ и са разпитвали охраната, секретарката, на която се е обадил по телефона, и административния директор, който е слязъл долу. „Не съм имала контакти с него, бях си в кабинета и работех. Не съм разпитвана“, заяви лидерът на БСП, цитирана от "Фокус".

На въпрос как си обяснява тези заплахи, Корнелия Нинова отговори, че е разбрала за пръв път кой е този човек, когато е отправил заплахите с sms-ите. Нинова подчерта, че няма да поиска охрана от НСО, защото парите на хората не трябва да отиват за охрана на политиците. По думите ѝ това е принципен въпрос. Според Корнелия Нинова този случай няма връзка с пътните инциденти, които претърпя наскоро.

На 2 юни 2017 г. служители на ДАНС задържаха лице от Пазарджишко за отправени заплахи срещу президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова. По-късно стана ясно, че мъжът е подписал предупредителен протокол и е бил освободен. Тогава лидерът на БСП Корнелия Нинова отказа коментар и не поиска охрана от НСО.