БСП обобщи резултата от приключилото БГ председателство от своята камбанария на опозиция. 72 протеста за 6 месеца, на два дена и половина - по един протест от различни групи българи, отчете Корнелия Нинова как е изглеждало европредседателството от гледната точка на гражданите на страната и техните нерешени проблеми, предава "Канал 3".

Нинова изреди протестиращите - охранители в затвора, превозвачи, медицински сестри, производители на рози, пациенти с белодробни заболявания, метеоролози и най-различни други съсловия. Това е истинската, реална оценка на българския народ, възкликна Нинова.

"Българското председателство беше добра организация със слабо съдържание. Красива, но празна опаковка. Еднопартийно занимание, което доведе до отстъпление от европейски ценности и права" - това заключи соцлидерката след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

След нея обаче заместничката й Деница Златева, която води международния ресор в БСП, отчете, че доверието към нас като държава-членка след европредседателството е било повишено. Златева благодари за усилията на всички дипломати, чиновници, МВР и ангажирани с организацията на председателството на ЕС.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!