Системата на избор на водач на листата ни беше възможно най-прозрачната - сигурно самоунижението на Сергей Станишев може да продължава. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Нинова уточни, че изборът се е провел пред цялата зала на Националния съвет и подчерта, че дори има камери. Лидерът на БСП поясни, че няма никакви съмнения в прозрачността на вота на Пленума. "Друго обаче е тревожното за мен. Точно в момент, когато БСП поехме инициативата за честни и прозрачни избори в България, заради такава надпартийна кауза напуснахме парламента, заради такава кауза събрахме около себе си много НПО-ата, извънпарламентарни партии. Тази битка ще я продължим, да използваш тази манипулация и да внушиш, че БСП не прави честни избори, според мен е непочтено. Към партия, която те е правила депутат, евродепутат, министър-председател, президент на ПЕС – всички възможни постове, които си искал, си получил благодарение на усилията на тази партия и в този момент, когато тя е тръгнала в един принципен път, да отстоява принципните, изборните, демократичните права, по този грозен начин да хвърляш сянка върху това, аз не го разбирам“, каза Нинова.

Във връзка с твърдението на Сергей Станишев, че 20 души от Пленума са на щат на „Позитано“, лидерът на БСП подчерта, че тези хора са назначени именно от Станишев. „Много е важно да умееш да губиш достойно“, обясни Нинова и посочи, че достойнството личи в подобни ситуации