"Безспорно Европредседателството остава приоритет. Няма нужда да ни подканяте към това. Нито веднъж от началото му обаче,  българският парламент не беше информиран и не се дискутираха темите за европредседателството". Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група на БСП Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да отчете Европредседателството.

"Имаме много какво да си говорим така че очакваме тук да дойде премиерът. Искаме тази сесия на Народното събрание да бъде сесия на проглеждането", посочи Нинова.

Тя отговори на Цветан Цветанов, който малко преди това се обърна с думите: Прожекторите са включени, светло е и е видимо, че България върви напред.

По думите й прожекторите в Брюксел осветиха, че най-бедната и най-корумпираната държава стои начело на европредседателството. "Правим политика на парче, и гарантираме живот на парче на народа", заяви лидерът на БСП.

"Предлагаме следното: нека да изберем три проблема, които да започнем да решаваме дъглосрочно", посочи депутатката от БСП.

"Трябва да имаме икономика на производството, а не икономиката на услугите. Нов здравен модел", изтъкна също Нинова. Тя допълни, че от БСП ще внесат предложение да бъде премахнати всички привилегия на народните представители.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!