Започваме втората сесия на 44 Народното събрание. Пожелавам да е ползотворна и за парламента, и за народа ни. Поздравявам и мюсюлманите – бъдете здрави. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на пленарното заседание.

Тя посочи, че ни предстоят две важни неща - председателството на ЕС и бюджета.

„За политиките в това председателство вие имате нашата подкрепа, но до края на годината, вие ще имате нашата позиция какво трябва да се случи. Що се отнася до вътрешната политика, има много проблеми за решение. Нека някой да не стане обиден или засегнат“, обърна се тя към управляващите.

„Поставяме си една стратегическа цел – намаляване на бедността. Днес вече имаме и работещи бедни – един на всеки 10, имаме бедни пенсионери. Близо 2 млн. са на прага на бедността. Смятаме да преборим този проблем с концентриране върху 3 теми – образование, икономика и борба с паралелната държава“, заяви Нинова.

„Да не се замеряме с взаимни обвинения. Искате г-н Цветанов консенсус и разбирателство, но то трябва да мине през анализ“, обърна се поименно Нинова, като открои целите на БСП по отноошение на образованието..

„Спешно, наистина спешно и в много разговори, трябва да предприемем мерки в образованието и не силови. Това да се ходи от врата на врата, А това, което посочи вицепремиерът Симеонов, да се отнемат децата, е абсурд. Ние ще предложим своята алтернатива“, заяви Нинова и даде пример с идеята за един учебник на клас и спомена скандала с черно-белите учебници.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!