Целта на бойкота ни е спасяване на парламента и на парламентаризма. Стоейки вътре, ние ставаме  съучастници в унищожаването му, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Приема се законодателство, което е или лобистко, или в интерес на парти и много рядко в полза на хората. Даваме аргументи, но не ни чуват. Стоейки вътре, ние ставаме съучастници. Качеството на законодателството е ужасяващо”, заяви Нинова пред bTV. „Струва ми се, че спасяването на парламентаризма може да стане отвън, с много широк фронт”, добави тя.

По думите й, докато бойкотират заседанията, нито един от социалистите няма да взима заплата. „Гласувахме го. Трима души бяха „против”, 77 – „за””, обясни соцлидерът.  „Те прегазиха законите, без да се замислят, отнеха човешки и политически права на българите и разписаха авторитарната власт по закон”, заяви Нинова.

„Искаме парламентарни избори, но ще стане така, както реши народът. Нашата задача е да дадем алтернатива”, подчерта лидерът на БСП.
 
„Казала съм на структурите да не ме номинират за евродепутат. Избрали са ме за друго. Приела съм един ангажимент – да бъдат председател и да оглавявам партията, и ще я изпълнявам докрай”, каза още Нинова във връзка с номинациите на социалистите за изборите за евродепутати. По думите й,  кои политици ще се борят за Европарламента, ще стане ясно през месец март.