Правителството на Бойко Борисов и Валери Симеонов стартира политическия сезон с програма, която е отстъпление от предизборните им обещания. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на партията, предаде агенция „Фокус“.
Нинова посочи, че правителството най-накрая, след три месеца отсъствие, излиза с програма. „Програмата е отстъпление от предизборни обещания. Десетки приоритети т.е. липса на приоритети. Стотици мерки, които не са съобразени една с друга“, коментира Нинова.

Тя заяви, че БСП продължава изпълнението на своята програма без отстъпление от това, с което са се ангажирали пред хората в предизборната кампания. Нинова предложи на Националния съвет на партията да си поставят стратегическа цел – справяне с бедността, и обяви, че освен това в новия политически сезон БСП ще предложи нов Закон за банката за развитие, тъй като към момента тази банка се е превърнала в инструмент за финансиране на 6-7 големи фирми в България.

Нинова отчете, че през изминалия сезон от БСП са се ангажирали с политики за държавната и общинска собственост, политики за малки и средни предприятия, Закон за храните, Закон за ЧСИ, който представлява част от политиката на партията за борба с монополите, грижа за доходите и слабите хора.