Не приемаме премиерът Бойко Борисов да прехвърля отговорности, защото трима министри от ГЕРБ години наред управляват вътрешното министерството – Цветанов, Бъчварова и Радев. Това състояние на МВР се дължи на техните промени в законите, на реформата Бъчварова и от арогантните им действия. Това заяви на брифинг в централата на БСП лидерът на социалистите Корнелия Нинова.
„Днес вътрешният министър е казал на полицаите, че не иска да му се поставят условия, а да му се представят аргументи. Самият министър на консултативния съвет при президента представи открит доклад, в който посочва защо иска повече пари за МВР”, коментира тя.  

„Днес Борисов каза, че няма пари, защото плащал стари дългове. Къде му излишъкът  от 2-3 млрд., за който постоянно говори? Очевидно пари има”, подчерта тя и отново цитира данни от доклада на вътрешния министър Валентин Радев.
 
„На КСНС при президента постигнахме съгласие, но още тогава аз изразих съмнение, че нито ще има нови назначения, нито ще се вдигнат заплатите им.  Вътре беше много ясно казано от финансовия министър, че няма да отпусне средства за МВР.  Още тогава казах, че това привидно съгласие е само за да залъже хората от МВР и отбраната. Обещаха план за попълване на недостига от хора до 30 юни, а това е след 2 дни. Ето, че днес правителството обясни на полицаите, че това няма как да стане. Тогава само залъгаха служителите на МВР и отбраната. Полицаите са в пълното си право да протестират”, категорична бе тя и призова ГЕРБ да изпълняват предизборните си обещания. 


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!