Всички трябва да работим за едни честни и демократични избори. Говоря за партии, неправителствени организации, граждански сдружения - цялото общество. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова, която коментира темите за промените в Изборния кодекс, ветото на президента и отказа на червените депутати да влизат в парламента.

"Ние отстояваме нашите искания по темата за Изборния кодекс. Всеки с каквито възможности разполага, трябва да работи за едни честни и демократични избори. Трябва да създадем общ фронт за честни избори и продължаваме с нашите срещи. Трябва да надмогнем партийните си пристрастия и различия, за да гарантираме правото на честен избор на всеки един български гражданин", категорична беше Нинова, цитирана от novini.bg.

"Обявихме нашите решения. Няма да влизаме в пленарна зала за обсъждане на президентското вето. Управляващите вече заявиха, че ще отхвърлят ветото, без дори да се запознали с мотивите на президента и ще приемат техния си вариант. Относно заплатите също сме казали своето мнение - отказваме се от тях и от командировки. Искаме да се разгледа и нашето предложение да отпадне автоматичното увеличение на всеки 3 месеца на депутатските заплати. Всичко е в ръцете на управляващите. Да спрат заплатите ни, но и да замразят своите. На фона на тази голяма бедност, която се шири в България, е неморално депутатските заплати да растат на всеки 3 месеца", каза още тя.

БЛИЦ припомня, че преди дни в писмо до председателската на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева Нинова и хората й се отказаха от депутатски заплати, колите и куп привилегии.

"Абсолютно недопустимо е поведението на двамата депутати, които са посетили изложението за лов и риболов. Казах им още вчера незабавно да върнат парите. Ако зависеше от мен, аз нямаше да подпиша разрешение за такава командировка. Учудва ме решението на Цвета Караянчева. Двамата ни депутати ще върнат парите. Разговаряла съм с тях и те са наясно, че това е недопустимо поведение", отговори Корнелия Нинова на въпрос относно командировката на депутатите от БСП Иван Иванов и Йордан Младенов в Залцбург, които са посетили са посетили Международно изложение "Лов и риболов".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!