Мина делото за Интендантско обслужване. Изключително благоприятно. Това заяви бившият министър на отбраната Николай Ненчев пред bTV по повод течащите в момента срещу него дела.
„Самият прокурор от Върховна касационна прокуратура отхвърли всички обвинения. Това е много странно“, изтъкна той.
 
„След няколко дни идва делото за ремонтите в авиацията. Аз много се забавлявам“, каза Ненчев.
 
Той коментира думите на Красимир Каракачанов, които заявил, че Ненчев като „пръв натовец“ сключил договор за ремонт на българските самолети в Полша. „Нали точно заради договорите с Полша се решиха отчасти проблемите на българската авиация?“, попита той и добави, че би се радвал и самият Каракачанов да може да се нарече „пръв натовец“.
 
Според бившия военен министър, ако България даде половината от парите за ремонт на самолетите на РСК „Миг“, „няма да видим нито парите, нито самолети“.
 
По отношение на трагедията в завод „Арсенал“ Ненчев коментира: „Повече от 5000 тона с отпаднала необходимост са разположени на 14 точки в страната. Министър-председателят, Министерски съвет да предприеме съответните действия да започне незабавна утилизация“.
 
„Ние с Борисов работихме добре и ще бъде голям грях, ако кажа друго“, заяви бившият министър. „Естествено, че ще бъдем негова опозиция, докато в кабинета е Волен Сидеров“, добави той.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ОТГОВОРА НА КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ!