От ГЕРБ реагираха с ирония на разлъката вляво, а именно раздялата на БСП с двама нейни депутати от досегашния коалиционен партньор ЗС "Александър Стамболийски".

Голяма рокада в „БСП за България” 


Спас Панчев реши да се яви самостоятелно на следващите избори, което автоматично означава самоизключване, тъй като противоречи на правилата в лявата коалиция. По-рано днес БСП изключи партията му от "БСП за България". Той пък каза, че остава независим, макар социалистите да апелираха да напусне парламента.

Извънредна новина от "Позитано" 20! БСП със сериозен удар срещу отцепилите се депутати! 

"Как можеш да изключиш някого, който преди това те е напуснал?", чуди се депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова в социалната мрежа.
 

Тя визира решението на земеделците на Панчев от събота по време на техния конгрес и изключването от коалицията, което БСП предприе днес.

Панчев не крие, че харесва ГЕРБ и е призовал червените да правят компромиси към някои от политиките на управляващите. Той си признал още, че неговите общински съветници в страната масово гласуват с общинарите на ГЕРБ и заедно с мнозинството. Отляво пък не са съгласни с такъв компромис.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!