Г-жа Нинова е взела курс на въоръжена борба. Това заяви зам.-председателят на парламента и депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева. Повод за изказването й са непрестанните нападки от страна на БСП срещу управляващите. 
Караянчева смята, че изостреният тон, наложен от опозицията, руши рейтинга на парламента. Тя разкритикува БСП, че си сложат отново с лъжи, които обаче от ГЕРБ ще оборят. 

"Тези лъжи, които г-жа Нинова говори - няма да спрем да я разобличаваме. Изборите свършиха отдавна", заяви Караянчева. 

Тя даде за пример твърденията на БСП от тази седмица, че ГЕРБ разпределя повече средства за свои общини. Това е накарало управляващата партия да поиска справка от регионалното министерство за изразходването на средствата, включително и за общините, които са заявили желание за програмата за саниране. 

Караянчева отсече, че ГЕРБ не прилагат двоен аршин, какъвто, по думите й, е имало при управлението на Пламен Орешарски. 

"Мелницата за лъжи на БСП отново разработи", коментира още тя. 

Като зам.-председател на парламента Караянчева обясни, че й се налага да има умерен тон и да бъде търпелива и към провокациите. 

По думите й сега вече отношението й трябва да е еднакво към всеки депутат от всяка една от партиите. 

Приоритети 
Въпреки трудния диалог с опозицията, ГЕРБ и "Обединени патриоти" успяват да спазват добрия тон, твърди Караянчева. 

Тя е убедена, че управляващите няма да се отклонят от приоритетите си. А сред тях са образование, намаляване на административната тежест и др. Караянчева обясни, че ГЕРБ разчита и на позициите на премиера Бойко Борисов в Европа. 

Тя коментира, че срещите му с Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Ердоган са показателни. "Това показва отношението към нашия министър-председател. И ако БСП са коректни, трябва да признаят това", заяви Караянчева. 

ГЕРБ и регионите 
Караянчева обясни, че се обръща внимание и на развитието на регионите. Похвали се, че ГЕРБ има добри позиции в Кърджали, където традиционно ДПС е първа политическа сила. 

"Получихме подкрепата с 2000 гласа повече и постът, който ръководството на партията ми отреди като зам.-председател е висока оценка не само за моята работа, но е и отношение към региона. В събота 35 младежи бяха приети за членове на партията", коментира още Караянчева. 

Тя подчерта, че няма да спре да критикува кмета Хасан Азис. "За 4 мандат от един проспериращ, светъл и чист град, той го направи в бунище. Не се почистват улиците, дупките в Кърджали са много. Нашите общински съветници непрекъснато задават въпроси, на които обаче няма отговор. Надявам се след 2 години гражданите на Кърджали да оценят, че градът загуби много", посочи още Караянчева.

Източник: новини.бг