Несериозно е да ми кажете, че търсим сега диалог с майките с увреждания. Този диалог е постоянен. Той ще ни заведе в правилната посока и ще успеем да планираме политики, които да показват устойчивост.  Това заяви в "Здравей, България" председателят на политическата група на ГЕРБ Цветан Цветанов относно оставките в кабинета заради протестиращите майки с увреждания..
"Имаме бюджет, който трябва да бъде разпределен солидарно към всички сфери. Има много области, които са недофинансирани. Трябва да забележим и тенденцията за увеличаване на разходите, които правим", добави той.

"Точно затова и тези разговори продължават вече с месеци. Държавата е стабилна, има икономически растеж. Не съм запознат с това, което излезе в публичното пространство относно злополучния билет за 8000. Разрешението за него е издадено от министъра, защото има делегирани права от премиера. Росица Димитрова е планирала друга командировка, която не е за сметка на бюджета. Познавам я от времето, когато тя се занимаваше с политика. Тя над 20 години е в социалната сфера. Тя винаги е била съпричастна с проблемите. Към момента тя нямаше друг полезен ход. Ние обаче няма да загубим този експерт. Възнамеряваме тя да стане съветник, за да ползваме нейното експертно мнение", каза той.

"Тя е спала в общежитието на консулството. Там не е изхарчила нито един лев. Не е имала намерение да пътува за тази държава", каза той.

Цветанов коментира и искания вот на недоверие. "Възприемаме го, като част от системния подход на БСП. Искаха го преди председателството, а сега и след. Сигурно следващият ще е преди евроизборите. Мотивите им не отговарят на желанието и амбициите, които имат. Когато искаш такъв вот, ти трябва да си предложил и някаква алтернатива, с която смяташ, че ще дадеш повече на обществото. Никъде не е говори за мерките на държавата. Наистина има липса на полицейско присъствие, но от май месец миналата година има назначени 1765 служителя, освободени са 613. Правителството полага максимални усилия, за да има по-голяма мобилност на полицейските патрули", каза Цветанов.

"Не всичко е прекрасно и брилянтно, но се полагат усилия. БСП умишлено съсипа преди системата за сигурност, а сега е нелепо да искат вот на недоверие точно заради това", каза Цветанов.