Скандали и взаимни обвинения в манипулации и фалшификации. Така протичат кметските избори в прочулото се из цяла България Галиче. Хората там избират на втори тур наследник на Ценко Чоков, който получи ефективна присъда и влезе зад решетките, съобщава Нова тв.

Скандалите следваха един след друг, а всеки един от тях бе документиран с видео. Чуха се обвинения в агитация на хората по къщите, както и липсата на печат на някои от бюлетините и опити да бъдат вадени от урните.

Имаше и твърдения, че хора, които не са имали право да гласуват, са се опитали да упражнят правото си на вот. Част от „пришълците” били регистрирани на адреса на старо запустяло училище. Вратата, през която се твърдеше, че влизали те, се оказа, че е евакуационна - може да се отваря отвътре, но не и отвън, а точно срещу нея патрулираха полицаи.

Проблем бяха и плакати, които на предходния тур дори не бяха забелязани, че са близо до избирателните секции. Друга част от хората пък изпитваха дори носталгия по „ерата Ценко Чоков“.

Проблемът, според хората в Галиче, не е политически. Повечето от тях искат спокойствие и да не се разминават по улицата като врагове.
Общинската избирателна комисия санкционира случай с подвижната избирателна секция. Избирателната активност е висока. Към 19.00 часа тя е над 60%.