Председателят на НС Цвета Караянчева коментира предстоящата напрегната седмица, която очаква всички депутати. За сутрешния блок на Bulgaria ON AIR тя заяви, че другата седмица предстоят и дебати в Софийския университет за Истанбулската конвенция.

„Ние като парламент сме длъжни да дадем възможност на всички да изкажат своето мнение“, каза Караянчева. Относно позицията на Обединените патриоти за Конвенцията и отказът да гласуват „ЗА“ нея, тя заяви, че не се притеснява да се създаде напрежение в коалицията. „Излишно се истеризира ситуацията. Може би е и поради липса на новини. Всичко ще си дойде на мястото, когато минат дебатите“, добави Караянчева. 

Председателят на НС коментира и искането за разсекретяване на доклада на ДАНС за информационната акцизна система. Тя заяви, че когато стане факт това ще се види, че няма нищо притеснително в него. Във връзка с предстоящия първи вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“, Цвета Караянчева заяви, че очаква градусът на напрежението да се покачи. По думите й е нормално опозицията да иска да блесне.