Когато съм говорил за калинки, не съм го правил само относно ГЕРБ. Вече повече от 20 години се правят такива политически назначения. Това заяви лидерът на НФСБ и министър по демографската политика Валери Симеонов в ефира на "Здравей, България".
Виктор Николаев веднага запита дали думите му важат и за най-близките му партньори - Волен Сидеров и Красимир Каракачанов. 

"Не се опитвайте да клатите държавата. Визирам абсолютно всички, в по-голяма конкретика няма да влизам", каза той.

"Аз клатя държавата или вие? Значи, за да не я разклатите, ще си мълчите, ако знаете нещо?", запита веднага водещият, но министърът отговори, че няма да коментира повече темата.

"Вижте, аз престъпление няма да скрия. Няма значение кой чичо е, наши или ваши. Нека не влизаме в жълтини и да превръщаме темата от "Кумгейт" в не знам и аз какво. За мен виновен е кметът на Хасково. Той е назначил хора на временен договор и после не е провел конкурс, а им е направил договора постоянен. Вие например също сте били назначен на временен договор, после са ви го направили постоянен. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам", захапа водещия Симеонов.

Припомняме, че преди минути в студиото Антон Тодоров също отвърна на вербалните атаки на водещия, точно удряйки го по темата за Цолова и това, че е останал сам в предаването.

"Ама какво общо имам аз с проблемите във властта, ще ми обясните ли?", запита Николаев, но Валери Симеонов каза, че няма смисъл да коментира темата, защото навсякъде има хора, които не са назначени по компетенции за жалост. "Това са глупави кампании от глупави хора. Това става в момент, когато вдигаме пенсиите с 24%. Просто хващат и нарочват някого. Аз ако бях злонамерен, сега щях да направя един "Викторгейт" за вас утре и да го обявя например, същото е", каза Симеонов.