И днес работният ден на парламента не продължи  дълго - около два часа. Депутатите са заседавали  от началото на 44-тия парламент до днес близо 42 часа. За сравнение, предишният парламент е работил двойно повече време, съобщава bTV.

Заседания на депутати
Снимка: btvnovinite.bg

Равносметката за сегашния е 17  заседания – 42 работни часа.

Заседания на депутати
Снимка: btvnovinite.bg

Предходното Народно събрание е натрупало 92 часа за същия период, а 42-ият е заседавал  74 часа.

Заседания на депутати
Снимка: btvnovinite.bg

Но и преди, и сега като за начало депутатите са писали правилника си или са препитвали предишните управляващи.  „Воля”, като новаци, не са доволни. „Ние искаме парламентът да работи с нашето темпо, с темпото на реалния живот, решенията да се взимат за вчера”, посочи депутатът от „Воля” Кръстина Таскова.

БСП недоволства, че парламентарното мнозинство и правителството се бавят със законите. И показват писмо от началника на кабинета Румяна Бъчварова до всички министри да са готови със закони до 1 юни. А от коалицията казват, че работна програма има.

„Политическият документ да не идва от партийните централи, а от администрацията, което е още по-скандално”, заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

„Това, че опозицията се чуди по какъв начин търси да черпи политически дивиденти, си е лично техен проблем”, опонира Юлиан Ангелов от „Обединени патриоти”.

Парламентарните комисии пък работят от две седмици, но и там колелото не се е задвижило бързо.

„Оказа се, че проблемът с ударно приемане на законопроекти не е решен”, коментира председателят на комисията по труда и социалната политика Хасан Адемов.

От ГЕРБ казват, че опозицията внася законопроекти, останали от миналия парламент.

„Те се хвалят и с броя зададени въпроси, сякаш сме на мегдана и наддаваме за нещо”, категорична беше зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Почти всички партии в парламента са се отчели с по няколко законопроекта.