На днешното заседание взехме няколко решения. Първото е сформиране на Централен изборен щаб на ДПС. Второто решение е в едноседмичен срок областните ни съвети да съставят областните изборни щабове и в двуседмичен срок общинските да съставят общинските изборни щабове. Третото е за приемане на критерии за номиниране на кандидати за членове на ЕП, издигнати от ДПС. Това заяви на брифинг на ръководството на ДПС председателят на партията Мустафа Карадайъ. 

"Критериите са задълбочено познаване на европейските институции, съпричастност към ценностите на либерализма, владеене на английски, френски или немски и умения за работа в екип", каза още той, предаде репортер на Novini.bg. 

"Процедурите ще бъдат кратки. Следва на разширени заседания се нормират кандидатите отговарящи на критерии до 30 март. Номинациите могат да бъдат предложени от областните централи на ДПС, председатялт на партията и от младежките групи на ДПС. Ще участваме самостоятелно в евроизборите", заяви още председателят на ДПС. 

"Във връзка с членския внос, решението на централния съвет е той да се запази, такъв какъвто е бил през 2018 година", разкри Карадайъ. 

"ГЕРБ генерира напрежение, несигурност и нестабилност. Два месеца преди евроизборите се намираме в политическа криза и основната отговорност носи ГЕРБ. Има липса на реформи и управленски стратегии. Сериозното погазване на политиката и българските граждани крие опасни рискове за демокрацията", коментира председателят на ДПС.

"От ДПС ще продължаваме да отстояваме правата на гражданите, това е пътят за противопоставяне на популизма. Ще се противопоставим на всяка форма на национализъм. Споделените ценности изискват не само декларации, но и дела и решимост. Не се заканваме за предсрочни избори. Управляващите са едни европейци в Брюксел и други страната. При този двоен аршин - как ще развиваме страната", завърши Мустафа Карадайъ.