„Ако сега гледаме серията „ Империята отвръща на удара”, следващата серия е „ Завръщането на джедаите”. Така бившият здравен министър Петър Москов определи в Пловдив действията на служебния кабинет и резултата от доклада за одитите в отделните министерства

 „Успоредно с това, правителството, избрано с целта да осъществи изборите, декларира, че не може да изпълни законовите си задължения. Ангажиментът на служебното правителство е да гарантира честен изборен процес. Какво за Бога правите там, тогава?”, попита Москов и сам си отговори : „Прокарват пътя на БСП и ДПС да се върнат във властта, както правеше правителството на Беров.”

Според Найден Зеленогорски в служебното правителство имало министри, които се „държат като момчета за мокри поръчки” . „ В тази група за министрите на отбраната, на здравеопазването, на образованието и на икономиката. Задача им е да се ударят министрите от РБ, а целта е РБ да не влезе в бъдещия парламент. Това би дало шанс на БСП отново през задния вход да влезе във властта. Служебното правителство става волно или неволно участник в този опит за показен разстрел на РБ. Но когато дойде легитимно правителство на власт след изборите, внимателно ще прегледаме какво е свършило правителството на Герджиков. Аз съм бил финансов ревизор и знам, че една ревизия на министерство се прави от три до шест месеца. В момента се хвърля кал върху конкретни лица от РБ.”, обясни Зеленогорски.