Дебатите в парламента тази сутрин за оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров започнаха с мощна атака срещу вицепремиера Валери Симеонов.
Това, което се случва под прозорците на Министерския съвет, показва, че след гейтове, схеми и модели управляващите изграждат система, която да оказва безпрецедентен натиск върху медиите. Това каза народният представител от БСП Иван Ченчев по повод протеста на журналисти пред Министерския съвет.

„Гражданите за европейско развитие водят България и нейната журналистика към дъното“, заяви той. „Няма кой да затвори устата на българските медии, не се и опитвайте да го правите“, коментира Иван Ченчев.

„Казват, че мълчанието е признак на съгласие - благодаря за тишината, колеги“, се обърна той към ПГ на ГЕРБ. 

"Ние от парламентарната група на ДПС ще гласуваме "за" оставката на Антон Тодоров. Ние алармираме за езикът на омразата, от който е потърпевш целият народ и когато тук от тази трибуна колегата Стойнев спомена името на Валери Симеонов, то тук се чуха подвиквания. Какъв език има Валери Симеонов?! Той не беше ли в същото студио? Не се ли отнесе по същия начин към водещия. Неговата оставка е по-лесна от тази на колегата Тодоров. Достатъчно беше Борисов, като загрижен за свободата на словото, да поиска оставката му, така както тази на Тодоров. Много е лесно тази последователна политика да се пренесе. И да викате, и да не викате, ние ще искаме тази оставка! Валери Симеонов не си позволява само да изповядва този език, той е символът на езика на омразата!", каза Йордан Цонев от ДПС от трибуната на Народното събрание.  

Вицепремиерът Валери Симеонов не е поставял ултиматум на медиите с позицията си на уебсайта на Министерския съвет. Това е много силна атака, която върви срещу него”, категоричен е Тома Биков от ГЕРБ.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ