В процес е оборудването на всеки полицейски служител със средства за лична защита и за въздействие в критични ситуации. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на тържественото откриване на реновираната сграда на Областна дирекция на МВР в Кюстендил, предаде "Фокус".

„Благодарен съм на местната власт, в лицето на господин Паунов, че наистина наред с образованието и здравеопазването, сигурността е от изключителна важност за мирното съществуване на жителите на Кюстендил. Всички усилия, хвърлени в тази посока, не са напразни”, каза министър Младен Маринов.

По думите му тези усилия ще допринесат за подобряване на сигурността в региона и за подобряване обслужването на гражданите, което е изключително важна дейност. Извършеният ремонт ще подобри обслужването на гражданите, ще даде достъп на хората в неравностойно положение до всички предоставяни услуги от страна на МВР. Министърът се обърна и към служителите на Областна дирекция на МВР – Кюстендил като посочи, че тяхната служба е от изключително значение за обществото и трябва да са горди с това, което правят, въпреки рисковете, които поемат в определени моменти.

„Политиката на министерството е насочена не само към подобряване на битовите условия. В областната дирекция са разпределени нови автомобили. Те дават по-голяма мобилност, новата сграда дава по-добри условия за труд. В процес е оборудването на всеки полицейски служител със средства за лична защита и за въздействие в критични ситуации”, каза министър Младен Маринов.