Най-младият депутат от Благоевградски избирателен район Стефан Апостолов от ГЕРБ осигури пропуск на татко си за Народното събрание, назначавайки го за пръв и единствен свой нещатен сътрудник. 57-годишният Апостол Стефанов Апостолов-Поли, който е кмет на Симитли, ще съветва 29-годишния си син Стефан Апостолов Апостолов, и то по въпросите за младежките политики, пише struma.bg

Знанията и съветите, които ще попие от татко си, младият народен избраник е решил да прилага в работата си в парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. 

Явно Апостолов-младши се чувства по-добре подготвен за работата на т.нар. комисия „Ревизоро“ /с официално име Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата/, в която също е член, защото за там Ст. Апостолов не е посочил съветник.

На нещатен сътрудник ще разчита и 37-годишният депутат Богдан Боцев от БСП. Бившият заместник-кмет на Гоце Делчев се е доверил на вече професионалния парламентарен съветник Георги Юруков, който ще му дава акъл по правни въпроси и законодателство. Роденият в с. Илинден Юруков беше депутат в 3 парламента – 37-мо, 39-о и 40-о НС, и оттогава все съветва някой депутат от БСП – беше помощник на благоевградския социалист Емил Костадинов по юридическите въпроси, после на видинския депутат Филип Попов.

Така бавно, но решително, депутатите от Пиринско постепенно се окомплектоват за предстоящата работа в 44-о НС.

Както вече писахме, свои сътрудници вече имат и 34-годишният Александър Мацурев, който ще разчита на опита в регионалната политика на ексдепутата и кмет на Банско Георги Икономов, а Емил Костадинов ще съветва сегашния народен избраник от БСП Николай Бошкилов.

Сравнително дисциплинирани и не особено активни – така изглеждат 11-те парламентаристи от Благоевград месец и няколко дни след заклеването си. Пробив в дисциплината  направи Стефан Апостолов, който вече регистрира първото неизвинено отсъствие за групата от Югозапада – на 21.04. младият народен избраник кръшна от парламентарно заседание заедно с още 5-има свои колеги, и то без да представи никакъв извинителен документ.