За зам.-министър ме предложи ген. Николай Петков. Отношенията ни вече се развиват към приятелски след първия ми мандат като негов заместник и вече не мога да му откажа. Това заяви новият зам.-министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.
„От тази позиция, в този екип оценявам, че имаме шанс нещо мъничко да побутнем напред” , каза Ненков пред Нова телевизия. „Сега мандатът е дългосрочен. На екипа му е нужно малко време, за да изгради стратегията си. Нашият екип е строго експертен. Не вярвам да направим нещо радикално, за да спечелим политическа популярност.

Излизат някакви неща, които трябва да се решават оперативно. Тази оперативна работа пречи дори да си подредим къщата. Много се натрупа наведнъж, но ще се справим. Все още не съжалявам,че съм поел поста”, каза още заместник здравният министър.  

Що се отнася до пръстовия отпечатък, с който известно време се влизаше в болница по идея на д-р Петър Москов, Ненков заяви, че това вече го няма. „Вече се регистрираме с лична карта. Вероятно някъде стои системата.

Парите са похарчени. Ако не се намери някаква реализация за тази система, тя ще стои по складовете”, посочи той.