Намалихме задълженията на БДЖ, каза транспортният министър Ивайло Московски по Канал 3. С тези думи гостът в студиото отговори на критики, отправени от председателя на софийската организация на БСП Калоян Паргов, който обвини правителството на ГЕРБ в занемаряване на железопътния превозвач.
За срещата на премиера Бойко Борисов с гръцкия му колега Алексис Ципрас и сръбския президент Александър Вучич и договореното в Солун изграждане на транспортни връзки Московски посочи, че това засили връзките между трите държави и ще доведе до стабилност в региона. "ТОЛ-системата ще стане, рано или късно. Винетките за леките коли и баничарките ще останат, така че няма да има социално напрежение", коментира още той.

"БСП за това е опозиция, за да иска оставки", посочи Московски по повод искането вътрешният министър Валентин Радев да се оттегли от поста. Правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" (ОП) е стабилно, всички системи в страната са стабилни, макропоказателите на държавата са добере. Нямаме проблеми с ОП. Аз работя с човек от тази коалиция", посочи още той "Не съм много в тази тема, защото бях в чужбина", каза Московски по повод предложението на Валери Симеонов за отпадането на класа за отслужено време.