Много амбициозни са промените в Изборния кодекс на БСП за смесена избирателна система. Това каза Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП във връзка с обсъждането на смесената избирателна система на Пленума.

„Един закон от 400 текста да променяш изцяло системата само с промени в някои от текстовете. Това ще създаде проблеми, ако въобще се приеме“, коментира Миков. 

Той посочи, че не знае защо е необходима тази идея на БСП след като е ясно, че в Народното събрание не се е приела мажоритарна система. 

„Има ли договорено мнозинство, което да стои зад смесена система. Аз досега не съм чул“, коментира Миков. 

По думите на Миков идеята на БСП няма нищо общо с референдума. „Сега изведнъж полумажроитарни, полусмесени. Това не може да бъде аргумент. Вижда ми се несериозно“, коментира Миков. Според него Слави Трифонов отдавна е трябвало да участва в политиката. 

Във връзка с паметника на „Бузлуджа“, Миков посочи, че трябва да е ясно какво ще се прави и колко ще струва. „Въпросът е, че един такъв архитектурен паметник, не трябва да е идеологически натоварвам, защото крие риск от създаване на нови и ненужни опоненти“, коментира Миков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Фокус