Настоявам от 2 години да се разсекретят стенограмите за КТБ. Тогава ще стане ясно кой каква позиция е имал и кой за какво е настоявал. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTVбившият лидер на БСП Михаил Миков.
"Всичко трябва да се извади на масата, защото има обществен интерес и на този интерес трябва да се даде отговор. Президентът Румен Радев трябва да разсекрети и двете стенограми. Трябва да се спре със спекулациите. Не искам сега да правя преразказ и да интерпретирам спомените си. Имаше предложения за банкова ваканция на срещите, но стабилността на системата говореше, че по-скоро не трябва да се отива към такава ваканция. Не мисля, че това щеше да помогне по някакъв начин на КТБ.

По-скоро ставаше въпрос за цялата банкова система. Всички експерти заеха категорична позиция, че не трябва да се стига до банкова ваканция. За да се приложи банковата ваканция, трябваше да се приеме закон. Аз прецених, че няма нужда да се свиква извънредно заседание на Народното събрание през уикенда и да се приеме такъв закон. Не искам да говоря повече по тази тема преди да се разсекретят стенограмите. В БСП бяхме единни в тази позиция", разкри Михов.