Заявка за коалиция няма нито от страна на БСП, нито от наша страна. Не зная защо БСП решиха, че ние искаме подобно нещо. Това заяви председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.
„Напоследък БСП прави изявления и внушения, че едва ли не ни отказва да управляваме заедно. По този начин те се стремят да консолидират редиците си вътре. Ние нямаме нужда да управляваме с БСП. Коалицията в момента е достатъчно стабилна. С БСП имаме ценностни различия по много политики”, поясни Стоянова пред БНТ.  

Тя добави, че декларацията, която е била приета на конгреса на ГЕРБ, е била насочена към членовете и симпатизантите на партията - да разберат, че подобно нещо няма.  
 
„Не смятам, че бюджетът е инструментът, чрез който може да се повиши жизненият стандарт на хората. Имаме ръст на приходите, защото има ръст на икономиката. Хората, които работят в реалната икономика, които плащат данъци, са онези, които са в основата на всичко”, каза още Стоянова по повод параметрите, заложени в Бюджет 2018.
 
От думите й стана ясно още, че излишъкът в края на годината в никакъв случай няма да е 2,4 млрд. лв., какъвто бе преди няколко месеца, тъй като в края на годината винаги има разходи, които се разплащат. 

"2017 г. няма да я завършим на излишък, вероятно ще е балансирана някъде около нулата и малко над нулата, като бюджетът за отминаващата година беше планиран на дефицит 1 млрд. и 400 милиона лева. Това означава, че преизпълнението на приходите изцяло ще отиде за намаляване на дефицита - извеждането до 0 или близо до 0", добави тя.