Родните скандални бизнесмени, начело с Иво Прокопиев, не спират да обстрелват депутата Делян Пеевски с фалшива новина за „Булгартабак“. Начело на това е „Медиапул“.

Всеки ден и час. С лавина от фалшиви новини срещу основния враг на тарторите си – депутатът Делян Пеевски, превърнал се в трън в петата на скандалните бизнесмени у нас заради законодателните си инициативи.

Старт на седмицата в този хор на фейковете даде по традиция сайта на Иван Костов и „Медиапул“. Явно изпаднали в екзистенциална криза при измислянето на нови опорки, от екипа на Майката на фалшивите новини Стояна Георгиева прибягнаха до старата лъжлива теза за имагинерна връзка между Пеевски и „Булгартабак“, като я пришиха към новина, също нямаща нищо общо с депутата.

Поводът, който използваха бе стартът на посещението на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов в Обединените арабски емирства, по време на което двамата ще обсъждат с колегите си в ОАЕ сътрудничеството в борбата с организираната престъпност и тероризма.

Както може да се досети всеки нормално мислещ човек, между тяхната визита и депутата Пеевски няма нищо общо. А връзка между двете би могъл да направи само сериозно предизвикан от теории на конспирацията. 

Но повече по темата четете на сайта на в. Монитор