В интервю за „На кафе” Мая Манолова, която спечели награда за най-стилен политик, разкри че не е необходимо да си облечен с дрехи на световен дизайнер, за да изглеждаш добре. Омбудсманът обясни също, че най-големият й грях през тази година е към нейния внук, тъй като не спазила обещанието си към него да му отделя повече време.

Ето какво заяви Мая Манолова:

„Въпрос на отношение и уважение към околните, е да полагаш старание да изглеждаш добре. Признавам си, че обикновено отдавам превес на съдържанието  над формата, смятайки че един красив ум може да излъчва чар, присъствие и обаяние и без да си притежател на тоалети на световни дизайнери.

Важно е да полагаш усилия да изглеждаш добре, така че да се постигне единство между форма и съдържание. За поредна година усилията, вниманието и времето ми са насочени към работата, която върша. Винаги посрещам Коледните празници с чувство за вина, сега имам малък внук, на когото бях обещала че ще отделям повече време, но никак не се получава.

Пожелавам на всички за Коледа да сме 100 % отдадени на работата си, без това да влияе на отношението и времето към най-близките ни хора, защото те го заслужават.”