Аз не мога да си позволя да очаквам покани, за да си свърша работата. Представете си как КЕВР ме кани. Това е мое законно право, още повече, това е мое законно задължение да съм там. Това заяви омбудсманът Мая Манолова по повод скандала за изгонването ѝ от вицепремиера Валери Симеонов от тристранката.

"Много се надявам следващия път г-н Валери Симеонов да прочете закона и да спазва закона. Не става въпрос, че са изгонили Мая Манолова, а че са изгонили представителя на българските граждани", заяви тя в ефира на Нова телевизия.

„Моите намерения вчера за НСТС бяха да си свърша работата. По никакъв начин не смятах, че това може да предизвика такава буря от емоции“, заяви още тя.

Манолова посочи, че би могла да си потърси правата в европейските институции, но няма да го направи.

"Аз не съм човек, който би си позволил да черни България пред европейските институции. Аз не бих го направила, но представете си. Има европейски органи", заяви още тя.

По думите ѝ вчера това е било опит тя да си свърши работата и да защитя миньорите. 

"Моят ангажимент не е да давам политически коментари, а да подкрепя хората", каза още Манолова.
 

Относно изказванията на Ваня Григорова от КТ “Подкрепа“, че тя иска да е батманът на държавата, Манолова заяви: Превъзбудени дами не коментирам“.

Тя напомни какви проблеми са имали миньорите от Бабино и напомни, че на 8 януари е внесла законопроект, който е искала днес да влезе и за обсъждане в социална комисия.

На въпрос дали може високият й рейтинг и активността й да са причина за раздразнение, Манолова отговори: „Аз съм обществени защитник. Моята работа е да защитавам правата на българските граждани. И това го правя не от вчера, не от месец. Слизала съм в рудници под земята, когато е трябвало, стоя зад майките и ще стоя и в Странджа пак ще отида. Занимавам се с всеки случай. Ако това не харесва на някой орган, ако на синдикатите не им харесва, това си е техен проблем. Това обаче е моята работа. Няма да позволя на никой да ми пречи да си върша работата“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!