Новата 2018 г. свали и маските в обществения живот на държавата. Докато издателите на „Капитал“ - подсъдимият разградски бос Иво Прокопиев и сянката му и негов наместник начело на Фабриката за фалшиви новини Теодор Захов се изкарват критици на кабинета и репресирани от държавата, лично премиерът Бойко Борисов отиде на крака на техен форум, пише "Монитор".

Конференцията се проведе днес, организирана е от флагмана на манифактурата за фалшиви новини, заливаща публичното пространство с лъжи - „Капитал“, и е под надслова „Големите въпроси на 2018 г.“. Освен Борисов, лектори бяха още трима министри от кабинета му – вицепремиерът Томислав Дончев, финансист №1 Владислав Горанов и социалният Бисер Петков, като организаторите събираха по 704 лева такса (с ДДС) от хората, искащи да присъстват на форума, за да им осигурят възможността да чуят и да се срещнат с властта в държавата. Така Борисов и тримата министри реално се превръщат в куче-касичка за капиталци, като им осигуряват печалба с присъствието си.

Това обаче далеч не е най-фрапиращото. Прокопиев не присъства на конференцията, но независимо дали беше там или не, с участието си във форума му Борисов реално реабилитира разградския бос, който е подсъдим за аферата „ЕВН“. Легитимира и създадената от него Фабрика за фалшиви новини, включваща не само медиите на Прокопиев, а и тези на ортаците му подсъдимите бизнесмени Огнян Донев и Цветан Василев, както и на Газовия барон Сашо Дончев.

Така реално премиерът и министрите стават съучастници на манифактурата за клевети, както и на цензурата, която менторите й се пробват да налагат.

Само преди две седмици в същия луксозен хотел, в който беше тази конференция, Дончев, Донев и съдружникът на Прокопиев – Захов, се събраха под паравана на Съюза на издателите в България, обслужващ и представляващ само техните медии и интереси, за да се оплачат за пореден път, че били репресирани от държавата. И пак за пореден път да преповторят – първо в България, а след това и в Брюксел, любимите си опорни точки срещу основния си враг – издателската група и издателят - депутата от ДПС Делян Пеевски. Че медиите му били проправителствени, а издателят действал в комбина с Борисов и едва ли не е намесен във всичко в държавата. Макар и абсурдни в същността си, най-малкото заради факта, че издателят е депутат от опозиционна партия, каквато е ДПС, чиято парламентарна група преди само няколко дни подкрепи вота за недоверие срещу кабинета, това са тези, насаждани от медиите от Фабриката за фалшиви новини - „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“, „Клуб Z“, BiT, “Фрогнюз” и „Бивол“, упорито от месеци.

Те гарнират всяка лъжа, продуцирана от манифактурата за клевети, въпреки че дори най-елементарна проверка на всяко от твърденията веднага показва, че то е фалшива новина. А причината за преповтарянето им отново и отново е, че издателят и издателската група са се превърнали във враг №1 на бизнесмените Прокопиев, Дончев, Донев и Василев, тъй като „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и Агенция „Монитор“ единствени разкриват последователно всички далавери и кражби на задкулисието,
а Пеевски също толкова последователно внася законодателни промени първо за осветяване на аферата „КТБ“, а след това и за спиране на вторичния грабеж на банката.

Е, с днешния си форум Прокопиев и компания сами разбиха на пух и прах абсурдните си, опровергавани десетки пъти опорни точки, че Пеевски е свързан с правителството и Борисов, като извадиха собствените си приятелски взаимоотношения с премиера. Взаимоотношения, които също се опитваха да прикриват с фалшивите си новини, но лъснаха наяве днес.