Вчера в сайта на Цветан Василев – „фрогнюз“ излезе поредния пасквил озаглавен „Ирена Кръстева на спасителна мисия за Пеевски в руското посолство“. Явно Цветан Василев и Иво Прокопиев окончателно са изпуснали нервите си, защото публикациите относно Пеевски във финансираните от тях медии вече надминават дори лъжите на нашумелите напоследък телефонни измамници. Но докато измамниците поне се стараят да изглеждат достоверно, то за кафявите медии на дуото Василев – Прокопиев истината няма никакво значение, важни са само  гьобелсовите принципи за ефективната пропаганда.

Да оставим настрана, че в публикацията, описваща как Ирена Кръстева била на посещение в руското посолство, за да спасява сина си, няма дори частица истина, тъй като Кръстева от дълго време въобще не живее в България. Не се е връщала в София от месеци, поради което и няма как да е участвала в изфабрикуваната „новина“ на „фрогнюз“. Факт, който лесно може да се провери, ако въобще някой от кафявата медия на агент „Академик“ – Огнян Стефанов, щедро финансирана от банкера фараон Василев, желаеше да си направи труда.   

По– важното в случая е защо задкулисието съчинява поредната лъжа, с която се опитва да забърка Пеевски в мними контакти с руското посолство. Защото и Василев и Прокопиев дават мило и драго да създадат някаква руска „връзка“ на Пеевски. Да, ама реално руска връзка няма и никога не е имало, поради което и всичките им напъни в тази посока изглеждат жалки и съшити с бели конци. Пеевски няма контакти с руски олигарси и не дължи пари на ВТБ или на която и да е друга банка от Русия. Факт, който също може лесно да се провери, но не истината е целта на задкулисието Василев – Прокопиев. Тяхната единствена цел е създаването на поредната жалка манипулация засягащя Пеевски. И за постигането на тази цел лъжите започват да следват една след друга. То не бяха  спосориране на руски музикални групи, невърнати задължения към руски олигарси и руски банки, побои в Дубай от руски бивши бизнеспартньори или какви ли още не „руски“ фалшиви новини за Пеевски...., достойни единствено за кафявите медии на задкулисието.       

Ако трябва да бъдем обективни, доказана руска връзка има единствено Цветан Василев. Само ще припомним, че не друг, а именно банкерът фараон прехвърли на белгиеца с руски паспорт Пиер Луврие всички активи закумени с парите на измамените вложители в КТБ – „Авионамс“, БТК, „Дунарит“, НУРТС, ТВ7 и т.н., за колосалната сума от 1 евро. А Пиер Луврие се оказа близък до скандалния руски оригарх Константин Малафеев. Свързват ги общи бизнес интереси в притежавания от Малафеев фонд „Маршал кепитъл“, за което самият олигарх признава в интервю пред руски медии. Луврие се оказа близък и с руснака Игор Гиркин (Стрелков) – командир на руските паравоенни формирования в Украйна. В интернет профила на Луврие лъсна тяхна обща снимка. След фиаското с Луврие, не друг, а банкерът фараон Василев прехвърли отново всички активи, закупени с парите на КТБ, на друг руснак – Дмитрий Косарев и то срещу задължението на руснака да охранява Василев и семейството му. Косарев от своя страна се оказа също близък до олигарха Малафеев.

Може ли всичко това да е случайно – не може. Хората коментират, че Цветан Василев или дължи огромна сума пари на Малафеев и чрез тези лишени от логика сделки всячески се опитва да се издължи, или неистово търси покровителството на Москва, предлагайки на тепсия и без пари всички откраднати активи. Все някога истината за връзките и зависимостите на Василев от руския олигарх Малафеев ще излезе на яве. До тогава какво им остава на Василев и задкулисието, освен да фабрикува лъжи, с които да отклонява вниманието от себе си. Както е казал нацистът Гьобелс за добрата пропаганда - не е важно дали е истина или не е, важно е само колко хора ще й повярват.

Да пожелаем на „фрогнюз“ да продължават все така. Неуморно и по комсомолски преданни на задкулисието. Скоро няма да има и един читател, който да повярва на фабриката за фалшиви новини.