Законопроектът на Валери Симеонов и НФСБ за ограничение на рекламата на хазарт и на продажбата на лотарийни билети прилича на тежък лобистки закон, който да премахне светлия бизнес в бранша. А когато светлият бизнес изчезва, на негово място се настанява сивия, коментира лидерът на "Воля" Веселин Марешки.
"Когато погледнахме всички гледни точки, установихме, че има неверни лъжи, които се тиражират. Лотарийният бизнес не е хазартен бизнес. Така се атакува точно светлият бранш", подчерта той пред България он ер. 

"Очаквам да оттегли законопроекта в този му вид. Ние можем да предложим някои идеи, например парите, които влизат от реклама и спонсорство от вредни дейности, да отиват във фонд, чрез който да се подпомагат талантливи деца. С част от тези пари държавата да показва преуспели хора. с този положителен пример да покажем обратната страна - че трябва да разчиташ на собствените си умения и знания", каза още Марешки. 

"Ще говорим и с другите партии. В този си вариант законопроектът няма да мине. Когато ГЕРБ и БСП вникнат в него, и те няма да го подкрепят", категоричен бе той. 

Промените на НФСБ в Закона за хазарта, са свързани със забрана и на индиректната реклама, както и предвиждат продажбата на талоните за хазартните игри да се извършва единствено на лицензираните за това места. Ограничаването на хазартната реклама бе подкрепено категорично от ГЕРБ и БСП.