Лидерът на "Воля" Веселин Марешки разсмя пленарната зала с изказването си за корупцията. Той се пробва да захапе Корнелия Нинова за изказването й. Марешки опита нескопосано да се разграничи от останалите партии, които, за разлика от неговата, са участвали във властта.

"Аз ще гласувам с третата си част, тази, която не е участвала в този грабеж, в който явно вие сте участвали", провокира усмивки Марешки, с което провокира закачки, че нещо намеква за "трети" пол.

"Един час този, който води правителството го няма. Страх ли го е, притеснява ли се?", попита социалистът Таско Ерменков, който извоюва почивка от 15 минути, за да може да дойде. "Може ли такова отношение?", попита той. "Ако премиера го е страх, ако има притеснения, разбирам го... Сигурно няма да намери начин да обясни колко борбено е правителството", заключи соцдепутатът. Борисов липсваше и след почивката, което отново провокира социалистите да попитат кога ще дойде и да го упрекнат в неуважение към българските избиратели. В пленарната зала са няколко министри, сред които двамата вицепремиери Томислав Дончев и Валери Симеонов.

"Осигурено е присъствие на състав на Министерския съвет", обясни Караянчева и подчерта, че премиерът има международни, неотложни ангажименти.

"Няма как да продължи дебатът без него", не се съгласи Антон Кутев. Като не можете да осигурите присъствието на министър-председателя.

"Корупция ли е, когато жената на главния секретар на МВР придобива над 100 имота в една банка? Аз смятам, че това е корупция. С кого да го обсъдя, като го няма главният секретар на МВР?!", попита Кутев.

Лъчезар Иванов от ГЕРБ направи ретроспекция на генезиса на корупцията у нас и отвърна на Кутев със закана, че можел много да разказва с примери за жената на бившия соцлидер и бивш премиер Сергей Станишев, Моника. Той обвини социалистите, че опитват да дискредитират България, но ги предупреди, че няма да им донесе дивиденти, особено във вътрешен план.

Натискът на соцдепутатите да присъства и министър-председателят в парламента продължава. По-рано един сред ораторите на БСП повдигна въпроса и се стигна даже до викове "оставка" и тропане по банките в пленарната зала.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!