"Изолират ме като черен лебед, но ще дойде време, в което ще видят, че съм бил прав." Това заяви зам.председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки в ефира на Нова телевизия. 
По думите му, никой в момента не му вярва, че политическото статукво в България през последните 27 години е било лошо на страната, но идва времето на идеалистите.

"Ще се търсят борбени хора като Папата, като Зукъмбърг, които искат да променят и да се борят с неща, които днеска изглеждат нереалистични", допълни Марешки, вероятно визирайки основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг.

Марешки потвърди, че разполага с информация за "сделка за десетки милиони", която е скрепила новото правителство на Бойко Борисов.  
Сделката е свързана с имоти и касае най-високите етажи на властта, допълни зам.председателят на Народното събрание.
„Ако тази сделка се осъществи, аз ще я осветля и „Воля” ще поиска оставката на правителството”, категоричен бе Марешки.
Той обаче няма да огласява предварително информацията, която може да се окаже "блъф".

Марешки разказа и за запознанството си с Папа Франциск. Политикът бе част от българската държавна делегация, оглавявана от президента Румен Радев, която посети Ватикана на 24 май.

"Бях от лявата страна на Папата и това беше едно от най-вълнуващите преживявания в живота ми", разкри Марешки, който ирази и силно позитивното си мнение за президентът Радев, който иска "да направи добро за България".

Бизнесменът призна, че Румен Радев вероятно ще бъде по-добър президент, отколкото би бил самият Марешки.
"Той има военна дисциплина, докато аз съм по-свободен човек", смята бизнесменът от Варна, който също бе кандидат за президент на вота, спечелен от Радев.

"Мечтите ми са много големи. Съдбата ми ме свързва с велики хора и велики събития",
заяви Марешки. Той си спомни, че е бил на "брега на океана" по време на цунамито на остров Пукет в Тайланд през 2004г.
Хотелът му е бил на възвишение, което не било достигнато от смъртоносната вълна.

Бизнесменът разказа, че се е срещал и с руският президент Владимир Путин по време на диалог между руските власти и чуждестранни инвеститори.

Преди това Марешки определи изказването на Путин, че славянската азбука идва от "македонската земя", като "гаф", но изрази и съмнения относно казуса.

"Не вярвам, че президентът Путин се е изказал точно така. Това е геополитика, в която не можеш да правиш резки движения. Не трябва да се търси конфликта, а мира, диалога, просперитета и благоденствието", заяви Марешки за изказването на президента на Русия Владимир Путин. 

Марешки се отказа от депутатския си имунитет по-рано през този месец. Срещу него тече дело за изнудване и нанасяне на лека телесна повреда.