Консултативният съвет премина конструктивно, но беше много лежерен. На него се говореше само за увеличение на парите за въоръжаване. Ние в нашата партия сме пацифисти и не искаме да говорим за война. За нас много по-важно е да се отделят средства за вътрешна сигурност, а не за въоръжаване. Това каза пред камерите на bTV лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки, който коментира вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност при президента Румен Радев.

"Хубаво е, че вчера се събрахме всички и нямаше липсващи водещи политици. Това показва единност преди поемането на председателството на ЕС, което малко се помрачи с последните криминални случаи. Познавам бегло Петър Христов. Според мен това убийство е опит за нагнетяване на напрежението и атака срещу правителството, както и срещу България. Всички показни убийства по време на прехода са били с тази цел - да се ударят управляващите. Аз не се чувствам застрашен", категоричен беше той.

"Относно вота на недоверие, ние заявихме още ноември, че няма да участваме в този цирк, защото в момента няма алтернатива и това е един безсмислен пиар. Ние ще гласуваме "въздържал се" и това казахме още ноември. Ние щяхме да подкрепим този вот, ако Корнелия Нинова беше излязла и обявила, че тези 10 млрд., за които говори, че изчезват всяка година, ще бъдат вкаранаи в реалната икономика и дадени на пенсионерите. Когато се появи алтернатива, тогава ще се замислим за реален вот на недоверие. Ние сме алтернатива, но с 12 човека не можем да направим много неща", обясни Марешки.