"Изказвам съболезнования на близките на загиналите при атентата в Манчестър. Трябва да се радваме, че оставаме встрани от такива атаки, защото според мен България не е подготвена да реагира адекватно". Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ заместник-председателят на НС Веселин Марешки.

"Със сигурност трябват засилени мерки, но от друга страна терористите се опитват да ни насадят чувството за страх. Трябва да влагаме всички средства в това мирът да надделява над войната. На България и предстои председателство на ЕС и задължително трябва да се обърнем за подкрепа от нашите партньори - и финансова, и кадрова. Трябва да излезем с чест от това мероприятие", категоричен беше той.

"Воля" си спазва предизборните обещания. Ние сме твърдо против отдаването на концесия на Летище София. Най-лошото е, че никой не носи отговорност за нищо в държавата. Ще припомняме на управляващите какво са обещавали в предизборните си програми. Говоря най-вече за увеличаването на минималната пенсия. Тя може да стане 300 лева, но трябва да се спре да се краде", разкри Марешки.