Депутатът от "Воля" Веселин Марешки постави въпроса за цените, които плаща МВР за горива, в декларация от парламентарната трибуна. Марешки информира, че е задал въпрос към министър Радев и прочете отговора, в който министърът обяснява, че има сключени договори, но не с бензиностанции, а с избрани доставчици, отговарящи на комплекс от критерии. Договорите са достъпни на официалния сайт. Министърът уточнява също, че годишният разход за горива е различен през различните години и зависи от много фактори - брой на структурите, брой на автомобилите, криминогенната обстановка и др.

Според Марешки нищо не става ясно от отговора на министъра. Депутатът от "Воля" твърди, че в момента в региони, където цената на колонка е с 40 ст. по-ниска, МВР плаща с 40 стотинки повече. Ние плащаме с 40 ст. повече, за да пълним джобовете на картела, заяви депутатът от "Воля".

Това е свързано и със събитията в Асеновград, защото с разграбен бюджет на служителите на МВР от един или друг картел или монополист всъщност не остават пари за мотивация на служителите, смята той. Марешки настоя министърът да излезе и да "ни покаже реалните неща", за да се разбере какво се случва поне с част от парите на народа.