БСП вече готви нов вот на недоверие. Това потвърди пред Канал 3 и социалистът Румен Гечев.
„Това ли е им оръжието на БСП. Ако това е оръжието им... Както видяхте вторият вот много бързо привърши. Имаше само две изказвания, освен изрезките от вестници. Какво да им отговаряме”, заяви от своя страна колегата му от ГЕРБ Маноил Манев, като по този начин обясни и защо на скорошните дебати за вота на недоверие той и колегите му от ГЕРБ не са коментирали мотивите на БСП.

Той коментира и твърденията, че има напрежение сред управляващите и то може да бъде туширано чрез рокади на върха. „Единственият човек, който може да прави, да мисли кадрови промени по отношение на министри е премиерът. Може ли Румен Гечев да прави такива предположения? Като стане министър, тогава да ги говори. Макар че по-добре да не става, като се има предвид един период, когато той бе министър.

Когато една партия е сериозна, тя вади факти. А те само говорят и плашат хората. Това означава, че те нямат капацитета нещо позитивно да кажат. Когато се случи нещо хубаво в България и те излизат с един вот, белким някой ни чуе какво са казали. Вече съм убеден в това – на всяко нещо хубаво, което се случи в България, трябва да има вот. Това е тяхната политика”, заяви Манев.

Относно социологическите проучвания, според които ГЕРБ увеличава преднината си пред БСП той коментира: „Ако някой може да каже с ръка на сърцето, че ГЕРБ не е самокритична партия, че не се вслушва в мнението на хората, то той няма да бъде прав. Ако говорим за самокритичността, ако говорим за алтернативността, то България няма друга алтернатива, колкото и някои да се мислят за такава. Няма как да се излъжат хората.
ГЕРБ внимава какво се случва в политическото пространство. И трябва да внимава като сериозна партия. Защото целта не е управлението, целта не е да бъдеш във властта. Целта е да изпълниш програмата си. Затова неминуемо се съобразяваш с мнението на хората. Но в социологическите проучвания, хората дори и тези, които не гласуват, казват истината. И не избират беззъбата БСП”.

Депутатът бе категоричен, че сериозен разрив между ГЕРБ и Обединените патриоти няма, въпреки острото изказване на премиера Бойко Борисов, който обяви, че няма да позволи повече той и партията му да бъдат ползвани като тупан.
„Образният начин на говорене на премиера е осезаем. Ясно е, че негативите се носят от големия в коалицията и те отиват в ГЕРБ, когато трябва и когато не трябва. Проскръцване обаче няма”, категоричен бе Манев.

Той призна, че е фен на Горан Брегович и неговия оркестър за сватби и погребения. Както вече е известно именно този оркестър ще свири на традиционния събор на левицата на Бузлуджа в края на юли. „Да си изберат какво ще празнуват – сватба или погребение. Но аз съм от Стара Загора и кога друг път ще ми дойде толкова близо Горан Брегович. Може и да отида. Ако не ме изгонят с камъни”, заключи Маноил Манев.