БСП не присъстват на гласуването на президентското вето, защото нямат доводи или защото ги е срам. Това попита народният представител от ГЕРБ Маноил Манев по време на дебатите за президентското вето върху Закона за защита на личните данни, предава „Фокус“.

„Явно думата в днешното обсъждане на ветото на президента ще бъде „баланс“. Този закон беше закон наистина на баланса и това потвърждава, че ние работихме върху този закон точно за да намерим баланса между двете права – да бъдеш информиран, но и твоите лични граждански права да бъдат защитени. И този баланс не беше постиган ей така, гледайки в небето, а беше плод на четира месеци работа“, заяви Манев и посочи, че в промените са участвали граждани и професионални организации на журналисти.

„И накрая намерихме баланса – от комисията до залата на Народното събрание всички гласувахме този закон без нито един „против“.

Изключително ми е тъжно и неприятно, че колегите от БСП не са в тази зала – никога не съм мислил, че ще го кажа. Защото търсенето на този баланс и обсъждането на това вето предизвикват въпрос, който ще се наложи да задам задочно на колегите от БСП – вие отказахте ли се от вашия президент, защо ви няма да защитавате неговото вето? Защото нямате доводи или защото ви е срам от това конюнктурно, популистко и без нито един довод вето“, попита Манев и посочи, че ветото е безпринципно и нелогично.