Скърбим заедно със семействата на загиналите и ведно с Обединено кралство Великобритания, това написа лидерът Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ) Лютви Местан в съболезнователен адрес до посланика на Великобритания в България Ема Кейт Хопкинс, съобщиха от партийната централа.
В документа, подписан от лидера на ДОСТ Лютви Местан се посочва: От свое име и от името на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ) поднасяме най-искрени съболезнования на семействата на десетките жертви, споделяме мъката на ранените, на всички британски граждани и на правителството на Обединено кралство Великобритания след терористичния акт тази нощ в Манчестър.

Осъждаме остро терористичния акт и вярваме, че британските органи ще разкрият извършителите на тази чудовищна атака над невинни граждани, а виновниците ще понесат заслуженото си наказание. Скърбим заедно със семействата на загиналите и ведно с Обединено кралство Великобритания. Дълбок поклон пред паметта на жертвите.