Формацията „Воля“ на Веселин Марешки сменя партийния си символ, зпише „Флагман“. От известно време депутати от парламентарната група имат значки по дрехите си. Тази седмица символът бе припознат и от лидера Марешки, който даде брифинг в Народното събрание с него на ревера си.





Любопитното е, че според устава на партията „емблемата на „Воля“ представлява бял гълъб на син фон, с надпис под гълъба "ВОЛЯ" с бели букви“.




Новият символ обаче представлява нещо доста по-различно – концентрични бежови и зелени кръгове.



Стефан Августинов – парламентарен сътрудник на Марешки и отговорник за връзките с обществеността, каза, че това е мистичен знак, произхождащ от древен Египет, който е бил използван и от траките.

Той обозначава обединението на началото и края, Алфа и Омега, Аз-ът и Вселената, но в центъра е бог, обясни Августинов.

Въвеждането на новия партиен символ съвпада с резкия политически завой на „Воля“ от последните седмици. От ярко опозиционна и критична към властта формация партията на Веселин Марешки „обърна палачинката“ и се превърна в поддръжник на правителството и вече е в управляващото мнозинство в парламента.

Марешки отказа да подкрепи и готвения вот на недоверие, като обяви, че ако няма тежки корупционни скандали, за предсрочен вот не бива да се мисли поне до евроизборите, които са през пролетта на 2019 г.