Председателят на ВКС Лозан Панов потвърди тази сутрин, че съпругата му Елисавета Панова, представяща се като Бети, е изпратила до медиите одиозното писмо. Вчера следобяд на редакционните пощи пристигна текст с долнопробно съдържание, подписан от името на съпругата на председателя на Върховния касационен съд. Памфлета събуди съмнение дали Елисавета Панова е действителният автор или е станала жертва на фалшива новина, предава Канал 3.

Днес Панов гордо съобщи, че именно тя е писала до медиите. Обидена била, че я наричат черен лебед. Панов явно забравя, че това нейно прозвище не бе дадено от медиите, а от бившия правосъден министър Христо Иванов по време на срещите от кръга АРГО, в които се коментираха президентските номинации.

А на въпрос защо писмото е толкова просташко и не го ли компрометира съпругата му, съдия номер 1 отговори, че това е литературен похват и отговаря на нивото на българските медии.

Нито Панова, нито съпругът й обаче обясниха, защо са излъгали за криминалата й регистрация на Елисавета. Оказа се, че Панова дори води дело срещу в. "Телеграф", но защитата на медията разполага с доказателство за това, че всичко написано за нея е истина и тя действително има регистрация по чл. 325, ал. 2 от Назакателния кодекс. Тази част от закона се отнася за грубо нарушаване на обществения ред срещу орган на властта.