Нека не забравя служебният кабинет, че и той подлежи на ревизия. Това заяви на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
„От изказването тази сутрин видяхме, че освен хвърлени реплики и неизвестно какви констатации, мита за някакви злоупотреби от правителството не бяха доказани”, добави тя.
 
Според нея е добра новина все пак, че в нейното министерство няма констатирани грешки по отношение на обществените поръчки. Единствените такива  били открити в държавното дружество АПИ и то само в две. Именно в тях Павлова видя и целенасочена атака, като според нея зад тези проверки се крият съвсем други цели и подбуди.

"Проверката е целенасочена за два договора за поддържане на автомагистралите. Очевидно някой има нездрав интерес", заяви Павлова. 

„Служебният кабинет трябва да проведе честни избори, не трябва да си позволява неща, на които ставаме свидетели в последните дни, подчерта тя. 
 
"Аз съм била в два служебни кабинета, но в нито един не сме си позволили да подпомагаме, която и да е било партия за предсрочните избори. Учудвам се и съм убедена, че като че ли основната задача на служебния кабинет е да подпомага един от политическите проекти в предстоящите избори", заяви на пресконференцията на ГЕРБ бившият министър на правосъдието Екатерина Захариева.
 
"Не се притесняваме от нищо. В Министерството на правосъдието не бяха упоменати констатирани нарушения. Най-голямата нередност, виждате ли, била, че някоя фирма решила, че ще оспорва обществена поръчка", добави тя.
 
"Притесняваме се, когато проверките са тенденциозни и непълни, с цел да се създаде усещане, че нещо нередно се е случило. А най-нередното беше, че са забавени няколко процедури. И това при положение, че ние бяхме призовани да не сключваме обществени поръчки в края на нашия мандат", каза още Захариева.