В Давос се проведе един изключителен форум. В неформални връзки политиците успяха да свършат много работа. България нямаше покана за Световния икономически форум цели 13 години, а това е една уникална възможност. Трудно някой може да бъде акредитиран, което е оценка за България и нейните постижения. Това заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова в предаването "Тази неделя" по bTV.

"Тази година темата на форума беше Европа. Европейският съюз осъзна необхимостта да е силна. Лидери на страни като Македония казаха, че ако не е бил Бойко Борисов положението на Балканите нямаше да е същото", разкри министърът за европредседателство ни. "Надявам се, че на политическа среща през май да подпишем един договор, в който Западните Балкани да бъдат приоритет за следващите няколко години. Ясен политически знак получихме и от Ангела Меркел.

Имаме планирани проекти за пътно и енергийно развитие, какво и цифровизация", допълни Павлова. "Не се проведе достатъчно широк дебат за Истанбулската конвенцията. Конвенцията се превърна в дебат за трети пол и еднополови бракове, а всъщност конвенцията обхваща защита на жени и деца от насилие. Кога да вярваме на БСП? Когато техните колеги приемат конвенцията или когато Корнелия Нинова категорично отказва нейната ратификация. Това кога Истанбулската конвеция ще бъде ратифицирана зависи от обхвата на дебатите за съдържанието на конвенцията.

Трябва да се изготви законодателство, което да защити правата на жената и децата", каза от министърът по темата за Истанбулската конвенция. "Не Неведнъж аз и моето семейство сме страдали от фалшиви новини. Опитите за внушение, че политиците разполагат с космически доходи, е грешно, както и спрямо мен. Ще търся правата си по съдебен ред, на този етап имам заведени 8 дела. Виждам масово увеличение на грозни и арогантни фалшиви новини", завърши Лиляна Павлова по темата за борбата с фалшивите новини.