Българското председателство на Съвета на ЕС доказа, че може да бъде пример за добри практики и да представя натрупания опит, който да бъде споделен пред съмишленици и партньори. Това каза министър Лиляна Павлова по време на международна среща, посветена на Българското председателство, която се проведе във Виена, съобщиха от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Събитието се организира от Асоциацията за външна политика и Обединените нации в Република Австрия, ръководена от бившия австрийски федерален канцлер Волфганг Шюсел и е в продължение на доброто сътрудничество между Българското и Австрийското председателство. Пред представители на Министерство на външните работи на Австрия, международни организации със седалище във Виена, дипломатически мисии, както и бивши депутати от Парламента, студенти, млади хора и членове на Асоциацията министър Лиляна Павлова представи основните постижения и сподели опита на нашата страна, постигнати по време на председателството. За първи път на събитие на Асоциацията тази година е взето решение да бъде поканен гост лектор от България и тази възможност е отправена именно към министър Павлова.

„Представянето на постиженията и научените уроци от Българското председателство на този международен форум допринесе за затвърждаване на положителния имидж на страната ни, както и затвърждава политическата ангажираност и последователност в работата на правителство по отношение на европейските политики“, коментира министърът.