Първо искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите и пострадалите, както и на целия народ на Обединеното кралство. Това е варварски акт. Борбата с тероризма трябва да ни обедини. Трябва да бъдат разкрити извършителите и да понесат най-­тежкото наказание. Това каза министърът за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018г. Лиляна Павлова пред камерите на БНТ
"В рамките на триото и преговорите с нашите партньори с Естония и Австрия ще завършим подредбата на нашите приоритети. Като за нас на 1-во място е сигурността, миграция, правосъдие". Така коментира Павлова темата за дневния ни ред в председателството.

"За България е изключително важна темата за западните Балкани. Там обстановката е нажежена", допълни още тя.

"В търсенето на единна политика трябва да продължим кохезионната политика. Ние трябва да догоним всички останали страни. Подкрепата и единните усилия са най-важни. Трябва да подкрепим регионите. Трябва да изравняваме , а не да задълбочаваме проблемите. Много са амбициозните ни задачи", твърди Павлова.

"В рамките на нашето председателство Брекзит ще е сред важните разисквани теми. Именно сега трябва да се вземат важните решения. Трябва да защитим статута на българите, живеещи в обединеното кралство. Трябва да защитим техните права. Отношенията ни с Великобритания са важни. Кохезионната политика ще пострада защото вноската на Великобритания е голяма. Важно е в рамките на тези политики ние да обърнем внимание на нашите интереси, а именно сигурността", завърши министърът.