"Поредната злоупотреба с името ми и религията отново обикаля интернет. Във Фейсбук днес отново се разпространи „новина“, която опровергах още преди два месеца, когато се появи за първи път". Това написа в личния си профил във Фейсбук министърът по евроинтеграцията Лиляна Павлова.

Ето какво още пише тя: "Тогава написах, че подобни измислени “новини” изкуствено нагнетяват напрежение там, където такова няма и че авторите им би трябвало да се замислят за последствията от подобни нелепи материали. Днес отново категорично заявявам, че нямам нищо общо със строежа на джамии.

Нито позицията, нито отговорностите ми позволяват това. Никога, по никакъв повод и пред никоя медия не съм коментирала и дума на тема строеж на храмове. И никоя редакция или журналист не са се обръщали към мен с подобно искане за коментар. Става въпрос за поредната намеса на името ми във фалшив скандал.

Няма да цитирам изданията, нито лъжите им, нито да посочвам тези, които ги разпространяват. Няма обаче да пропусна възможност да се защитя и да потърся правата си. Категорично няма да се уморя да повтарям, че фалшивите новини са заплаха за всички ни – персонално и като общество, за ценностите и за демокрациите ни. Споделям усилията на всички личности и институции, които опитват да се борят с това явление и полагат усилия да създадат правила и закони във виртуалното пространство. Ще направя всичко възможно Българското председателство да защити правото ни на живот в интернет!", завършва Павлова.